Shutters op railsysteem

Shutters op een railsysteem kunnen in verschillende situaties worden geplaatst, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van jou als gebruiker. Hier zijn enkele situaties waarin het plaatsen van shutters op een railsysteem zinvol kan zijn:

 1. Grote ramen: Shutters op rails zijn ideaal voor grote ramen of openslaande deuren waar traditionele shutters moeilijk te bedienen kunnen zijn vanwege het gewicht.
 2. Schuiframen: Voor schuiframen bieden shutters op rails een handige oplossing, omdat ze gemakkelijk opzij kunnen worden geschoven om volledige toegang tot het raam te bieden.
 3. Room dividers: Shutters op rails kun je ook gebruiken als scheidingswanden tussen verschillende ruimtes in een kamer, waardoor flexibiliteit ontstaat om de ruimte naar wens af te sluiten of te openen.

Shutters op rails: stijlvol praktisch en ruimtebesparend

Ons systeem van shutters op rails is zo ontworpen dat het zowel praktisch als ruimtebesparend is. Door het slimme railsysteem kun je de shutters gemakkelijk verschuiven, waardoor je volledige controle hebt over de lichtinval en privacy. Bovendien neemt dit minimale ruimte in beslag, wat ideaal is voor kamers met beperkte ruimte. Dit maakt ze perfect voor zowel grote ramen als schuifdeuren. Dankzij het duurzame materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zoals hoogwaardig hout of PVC, zijn ze ook een investering op lange termijn. Kies voor onze shutters op rails en optimaliseer zowel de functionaliteit als de ruimte van je interieur.

shutters op rail

Montage en werking van een shutters railsysteem:

 1. Montage van de rails: Allereerst wordt het railsysteem aan de bovenkant van het raamkozijn gemonteerd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het specifieke type railsysteem en de installatiemethode.
 2. Bevestiging van de shutters: Vervolgens worden de shutters aan dit railsysteem bevestigd. De shutters zijn meestal voorzien van wieltjes of glijders aan de bovenkant, die in de rails passen. Hierdoor kunnen de shutters soepel langs de rails bewegen.
 3. Bediening: Om de shutters te openen of te sluiten, kunnen ze eenvoudig langs de rails worden geschoven. Dit kan handmatig gebeuren door aan een trekkoord of een bedieningsstok te trekken, of automatisch met behulp van een elektrisch bedieningssysteem.
 4. Verstelling van de lamellen: De lamellen van de shutters kunnen worden versteld om de hoeveelheid lichtinval en privacy aan te passen. Dit gebeurt meestal door middel van een kantelstang of een mechanisme waarmee de lamellen kunnen worden gedraaid.
 5. Volledige opening: Wanneer de shutters volledig worden geopend, schuiven ze naar de zijkanten van het raamkozijn, waardoor het volledige raam vrijkomt. Dit biedt maximale toegang tot natuurlijk licht en een onbelemmerd uitzicht naar buiten.

Kortom, een shutter op rails maakt gebruik van een eenvoudig maar effectief railsysteem om de shutters te ondersteunen en hen in staat te stellen soepel te bewegen en te functioneren. Dit zorgt voor gemakkelijke bediening en controle over lichtinval en privacy in de ruimte.

Benieuwd naar onze shutters op rail?

Benieuwd naar de kosten van onze railshutters? Vraag dan eenvoudig en snel een prijsopgave aan. Wil U liever ons systeem live in werking zien dan bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom voor een heerlijk kopje koffie en deskundig advies.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Prijsopgave